Cornflakesfisk är en kul variant av mandelfisken som så många gillar. Vit fisk toppas med vitlökssmör och krispiga cornflakes. In i ugnen och servera fisken alldeles nylagad med kall gräddfilssås, kokt potatis och en krispig sallad.
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skär fisken i portionsbitar. Vispa ihop vatten och salt i en bunke. Lägg ner fisken i vattnet och låt ligga minst 10 minuter. Blanda alla ingredienser till gräddfilssåsen i en skål. Ställ kallt till servering. Rör ihop smör med finriven vitlök, citron, dill och ströbröd. Smaka av med salt. Torka av fisken med hushållspapper. Lägg den i en smord ugnsform och klicka smöret över fisken. Strö över lätt krossad cornflakes. Tillaga i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Servera cornflakesfisken med gräddfilssås, kokt potatis och grönsallad.
10 portioner
1 500 gr torkfilé, kolja eller sej
2½ liter kallt vatten
1¼ dl salt
187½ gr smör
2½ vitlöksklyftor
2½ citron, finrivet skal och saft
5 msk hackad färsk dill
1¼ dl ströbröd
5 krm salt
5 dl conflakes
2 250 gr potatisar till servering
Gräddfilssås:
7½ dl gräddfil
2½ dl bostongurka
5 msk kapris
5 msk hackad färsk dill
1¼ tsk salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar