Cornflakesfisk

Cornflakesfisk är en kul variant av mandelfisken som så många gillar. Vit fisk toppas med vitlökssmör och krispiga cornflakes. In i ugnen och servera fisken alldeles nylagad med kall gräddfilssås, kokt potatis och en krispig sallad.

Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skär fisken i portionsbitar. Vispa ihop vatten och salt i en bunke. Lägg ner fisken i vattnet och låt ligga minst 10 minuter. Blanda alla ingredienser till gräddfilssåsen i en skål. Ställ kallt till servering. Rör ihop smör med finriven vitlök, citron, dill och ströbröd. Smaka av med salt. Torka av fisken med hushållspapper. Lägg den i en smord ugnsform och klicka smöret över fisken. Strö över lätt krossad cornflakes. Tillaga i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Servera cornflakesfisken med gräddfilssås, kokt potatis och grönsallad.

10 portioner

1 500 gr torkfilé, kolja eller sej

2½ liter kallt vatten

1¼ dl salt

187½ gr smör

2½ vitlöksklyftor

2½ citron, finrivet skal och saft

5 msk hackad färsk dill

1¼ dl ströbröd

5 krm salt

5 dl conflakes

2 250 gr potatisar till servering

Gräddfilssås:

7½ dl gräddfil

2½ dl bostongurka

5 msk kapris

5 msk hackad färsk dill

1¼ tsk salt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kronisk prostatit

Grattis alla Nils

Risotto