Green goddesssallad är en lyxig variant på coleslaw. Den syrliga och krämiga dressingen som innehåller avokado, färska örter och crème fraiche blandas med fint skuren spetskål och färsk jalapeño. Servera gärna green goddessallad som tillbehör vid grillmiddagen. Det här receptet på green goddessallad är dessutom vegetariskt då det inte innehåller sardeller, så fler kan njuta av rätten.
Grovhacka örterna och lägg undan en nypa till garnering. Skala och skiva vitlöken. Halvera och gröp ur avokadon. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt övriga ingredienser. Mixa slätt. Tärna kålen. Finhacka jalapeño. Blanda med dressingen. Smaka av med flingsalt och garnera green goddessalladen med extra örter och jalapeño.
4 portioner
Dressing:
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk koriander
50 gr bladpersilja
1 vitlöksklyfta
1 avokado
1 citron, finrivet skal och saft
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
Sallad
1 spetskål, cirka 400 gr
1 färsk grön jalapeño
Flingsalt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar