Kikärtsbiffar med morotstsatsiki
Enkla att laga och goda att äta både varma och kalla. Gör gärna dubbel sats för att ta med som matlåda en annan dag.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skölj kikärterna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärterna och blanda med purjolök, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en stekpanna några min på varje sida. Skala och riv morötterna. Rör ihop med matyoghurt, vitlök, salt och peppar. Skär paprikan i bitar. Servera biffarna med ris, tsatsiki, paprika och majs.
4 portioner
400 gr kikärter
1 dl standardmjölk
1 purjolök
1 msk majsstärkelse
1 kruka färsk persilja
15 gr smör
Morotstsatsiki:
2 dl turkisk yoghurt
2 morötter
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl ris
1 paprika
1 dl majskorn
Kommentarer
Skicka en kommentar