Glutenfri pizzadeg
God pizza ska kunna serveras till alla. Testa den här enkla glutenfria pizzadegen. Det blandas snabbt ihop på glutenfri mjölmix och jäser bara en timme. Toppa med vad Du tycker om och grädda på het plåt i en riktigt varm ugn för bästa resultat.
Pizzadeg:
Blanda vatten, olja, honung, jäst, fiberhusk och salt i en degbunke. Låt stå 5 minuter. Tillsätt mjölmixen (spara ½ dl till utbakningen) och arbeta cirka 5 minuter i degblandaren eller för hand till en smidig deg. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt jäsa 30 minuter-1 timme, tills den jäst till nästan dubbel storlek. Sätt in en plåt mitt i ugnen och värm till 250° eller 225° varmluft. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i bitar. Tryck ut till runda, tunna pizzor och lägg på bakplåtspapper. Toppa pizzorna och dra pappret de ligger på över till den varma plåten i ugnen. Grädda cirka 7 minuter till fin färg.
4 stycken
Pizzadeg:
2½ dl vatten 37°
2 msk olivolja
1 tsk honung
25 gr jäst
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
5 dl glutenfri mjölmix
Kommentarer
Skicka en kommentar