Grillad spetskål

Att grilla spetskål är både enkelt och väldigt gott. Den grillade smaken av kål passar utmärkt till det brynta smöret och den lagrade osten. Det går även bra att grilla spetskålen i grillpanna.

Grillad spetskål:

Dela spetskålen i klyftor och pensla med smör- och rapsolja. Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg över på indirekt värme och låt ligga tills kålen är mjuk. Salta.

Topping:

Bryn smöret i en liten kastrull under ständig omrörning. Häll över smöret i en värmetålig skål. Grovhacka nötterna och dela osten i mindre bitar. Häll smöret över den grillade kålen och toppa med nötter, ost och ört.

4 portioner

1 spetskål, cirka 600 gr

Smör- och rapsolja

1 tsk flingsalt

Topping:

100 gr smör

1 dl rostade nötter, t ex hassel- och pistagenötter

100 gr Castello Mature cheddar lagrad hårdost

Färsk persilja eller körvel

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Risotto

Just idag är Gud nära