Hash browns
Hash browns är väldigt lika våra rårakor, det är bara storleken som skiljer dem åt. I Storbritannien och USA serveras de ofta till frukost. För att det ska bli en hash brown ska de stekas som en liten plätt, gärna i en plättlagg. Finhackad lök och hackad persilja kan blandas ner i smeten för extra smakrika hash browns.
Tvätta och riv potatisen grovt. Lägg den rivna potatisen i en ren kökshandduk och pressa ur vätskan. Lägg potatisen i en skål och blanda med salt och nymalen svartpeppar. Hetta upp rikligt med smör- och rapsoljasmör i en plättlagg eller stekpanna. Stek plättarna krispiga, cirka 3 minuter per sida. Servera nystekta hash browns med t ex stekt ägg och bacon.
10 portioner
2 000 gr potatis
2½ tsk salt
Svartpeppar
Cirka 7½ msk smör- och rapsolja
Till servering:
10 ägg
300 gr bacon
Kommentarer
Skicka en kommentar