Hash browns

Hash browns är väldigt lika våra rårakor, det är bara storleken som skiljer dem åt. I Storbritannien och USA serveras de ofta till frukost. För att det ska bli en hash brown ska de stekas som en liten plätt, gärna i en plättlagg. Finhackad lök och hackad persilja kan blandas ner i smeten för extra smakrika hash browns.

Tvätta och riv potatisen grovt. Lägg den rivna potatisen i en ren kökshandduk och pressa ur vätskan. Lägg potatisen i en skål och blanda med salt och nymalen svartpeppar. Hetta upp rikligt med smör- och rapsoljasmör i en plättlagg eller stekpanna. Stek plättarna krispiga, cirka 3 minuter per sida. Servera nystekta hash browns med t ex stekt ägg och bacon.

10 portioner

2 000 gr potatis

2½ tsk salt

Svartpeppar

Cirka 7½ msk smör- och rapsolja

Till servering:

10 ägg

300 gr bacon

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning