Panerad kyckling
Att panera kyckling är inte svårt. Det blir extra krispigt om kycklingen dubbelpaneras i mjöl, sedan ägg och sista vändan är panko. Servera den panerade kycklingen med t ex en chilihet gräddfilssås och nyrostad potatis.
Banka ut kycklingen till cirka 1 cm tunna skivor. Krydda med salt och peppar. Häll upp mjöl på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en tredje tallrik. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Hetta upp oja till 180° i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen tills den är genomstekt, 2-3 minuter per sida.
4 portioner
600 gr kycklingbröstfilé, gärna tunnskivad
Salt och svartpeppar
1½ dl vetemjöl
2 ägg
Cirka 3 dl panko
2 dl frityrolja till stekning
Kommentarer
Skicka en kommentar