Sirapskakor

Enkelt recept på spröda och knäckigt sega sirapskakor, även kallade kolasnittar. Utmärkta att bjuda på till fikat eller kalaset. Bakade på smör, socker, sirap och mjöl och med en nypa flingsalt ger Du kakorna det lilla extra. De här sirapskakorna är en riktig klassiker bland småkakor.

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, socker och sirap poröst. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Vänd ner det i smeten och rör ihop till en degen. Dela degen i två bitar och rulla till längder, cirka 30 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Skär längderna i sneda bitar direkt när de kommit ur ugnen. Låt svalna på plåten.

25 stycken

100 gr smör

1 dl strösocker

2 msk sirap

2½ dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 krm flingsalt



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning