Baked oats

Tjusningen med baked oats är att den kan tillagas och piffas till på många olika sätt. Grunden är busenkel, havregryn mixas med mjölk, banan och valfri smaksättning för att sedan bakas i mikro eller vanlig ugn. Toppad med kvarg och bär är det en fröjd för både öga och gom. Testa det här receptet på baked oats till frukost eller mellanmål redan idag, även barn kan hjälpa till.

Värm ugnen till 175° eller använd mikrovågsugnen. Mixa ihop mjölk, havregryn, jordnötssmör, skivad banan, honung, kakao, bakpulver och salt. Häll smeten i portionsskålar som tål ugnsvärme/mikro. Strö över blåbär. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter eller cirka 90 sekunder i mikro. Toppa Din baked oats med kesella och färska bär för en fräsch och energirik start på dagen.

4 portioner

2 dl standardmjölk

2 dl havregryn

1 dl jordnötssmör

1 banan

2 msk honung

1 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 krm flingsalt

1 dl frysta blåbär

Till servering:

2 dl Kesella kvarg

Blandade färska bär

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning