Bondomelett

En härlig bondomelett med sidfläsk och kokt potatis till lunch eller kanske brunch. Hackad persilja på toppen gör bondomeletten både godare och vackrare.

Tärna potatisen och sidfläsket i cirka 1 cm stora bitar, skala och hacka löken fint. Fräs potatis, sidfläsk och lök i smör i en stekpanna 4-5 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll ner det i pannan över potatis, lök och sidfläsk. Rör försiktigt tills smeten börjar stanna. Avsluta med att strö över persilja och servera tillsammans med sallad.

10 portioner

7½ kokta potatis

500 gr rökt sidfläsk

2½ rödlök

Smör

15 ägg

7½ msk mjölk

5 krm salt

2½ krm peppar

1¼ dl hackad färsk persilja



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning