Hallonmojito

Hallonmojito, eller Raspberry mojito är en av de mest populära varianterna av mojito. Receptet har en väldigt bra balans mellan de söta hallonen, den syrliga limejuicen och den friska myntan, vilket gör det förståeligt att den har blivit en så omtyckt drink.

4 cl Ljus rom

3 cl Limejuice

3 cl Sockerlag

4 cl Sodavatten

Mynta

Hallon

Lägg cirka 6-8 hallon i ett highball-glas och muddla tills det inte finns några större bitar kvar. Tillsätt limejuice och sockerlag. Lägg cirka 12 stycken blad mynta i ena handen och klappa ihop med Din andra hand för att frigöra aromerna i myntan. Lägg därefter myntan i glaset. Muddla myntabladen försiktigt tillsammans med de andra ingredienserna. De ska inte muddlas för hårt eller krossas eftersom det kan leda till att hallonmojiton blir besk. Tillsätt ljus rom och fyll lite mer än halva glaset med krossad is. Rör om med en sked så att allt blandar sig. Tillsätt sodavatten och fyll upp resten av glaset med krossad is. Stoppa i sugrör och garnera med en myntakvist och några hallon. Ett tips är att placera myntan vid sugröret så att Du känner doften av myntan vid varje sipp. Sockerlagen görs med lika delar rörsocker och vatten (1:1).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning