Fortsätt till huvudinnehåll

Engelsk fruktkaka

Klassisk engelsk fruktkaka med torkad frukt som får dra i rom. Kakan blir saftig och som allra godast om den bakas dagen innan. Glasera fruktkakan innan servering.

Finhacka aprikoserna. Lägg all torkad frukt i en skål och rör i rom, skal av apelsin och citron. Låt det dra minst 1 timme. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och salt poröst. Rör ner äggen, frukten och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad rund sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 minuter. Låt kakan kallna. Rör ihop florsocker och vatten och bred över kakan. Blanda de frysta bären med sockret. Strö dem över kakan.

Receptet gäller för 12 bitar

2 dl torkade aprikoser

1 dl russin

1 dl torkade blåbär

1 dl mörk rom

Rivet skal av ½ apelsin

Rivet skal av ½ citron

200 gr smör

2 dl strösocker

2 krm salt

3 ägg

3 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

Glasyr:

1½ dl florsocker

1½ msk vatten

1 dl frysta lingon

2 msk strösocker



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...