Kladdkakor tröttnar vi aldrig på. Denna vita kladdkaka bakad med vit choklad är en riktigt söt och smarrig dröm som är perfekt att bjuda på när sötsuget sätter in. Servera gärna med lättvispad grädde och toppa eventuellt med Dina favoritbär.
Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 20 cm i diameter. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Vispa ägg och socker poröst. Rör i chokladblandningen och mjöl. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 minuter. Låt kakan kallna och ställ i kylen att stelna till. Servera vit kladdkaka med lättvispad grädde.
Receptet gäller för 16 bitar
250 gr vit choklad
200 gr smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
Till servering:
3 dl vispgrädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar