måndag 17 augusti 2020

Ugnsbakad lax med dillsås

4 portioner

900 gr potatis
4 laxfiléer (à 125 gr)
Salt
Peppar

Sås

3 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
2 ask färsk dill (à 20 gr)
1 citron

Sallad

1 krispsallad
500 gr snackgurka

Sätt ugnen på 200°C. Koka potatisen. Skär laxen i två bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen cirka 8 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 54°C. Starta timer

Sås: 

Koka upp grädden med buljongtärningen. Hacka dillen och rör ner den i grädden. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera laxen med potatis, sås, sallad och gurka.

En elegant fiskrätt med ugnsbakade laxfiléer som serveras med en vit gräddsås smaksatt med späda små dillvippor. Fisken gifter sig fint med den lena såsen. Lägg upp några solgula potatisar, garnera med en grön krispig sallad och avnjut maten med en god dryck. Smaklig spis.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar