Fortsätt till huvudinnehåll

Ugnsbakad lax med dillsås

4 portioner

900 gr potatis
4 laxfiléer (à 125 gr)
Salt
Peppar

Sås

3 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
2 ask färsk dill (à 20 gr)
1 citron

Sallad

1 krispsallad
500 gr snackgurka

Sätt ugnen på 200°C. Koka potatisen. Skär laxen i två bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen cirka 8 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 54°C. Starta timer

Sås: 

Koka upp grädden med buljongtärningen. Hacka dillen och rör ner den i grädden. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera laxen med potatis, sås, sallad och gurka.

En elegant fiskrätt med ugnsbakade laxfiléer som serveras med en vit gräddsås smaksatt med späda små dillvippor. Fisken gifter sig fint med den lena såsen. Lägg upp några solgula potatisar, garnera med en grön krispig sallad och avnjut maten med en god dryck. Smaklig spis.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...