måndag 17 augusti 2020

Kladdkakemuffins banan och choklad

12 stycken

2 ägg
1 1/2 dl socker
5 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1/2 krm salt
50 gr smör eller margarin
1 banan
12 små muffinsformar

Sätt ugnen på 225°C. Rör ihop ägg och socker, vispa inte.  Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. Smält matfettet och rör ner det i smeten.  Klicka ner smeten i små muffinsformar. Skala och skiva bananen. Tryck ner bananskivorna i muffinsen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 8 minuter. Starta timer

En variant på kladdkaka och kladdmuffins som kommer att ta Dig med storm. Den hemliga ingrediensen? 

Bananskivor nedtryckta i muffinsmeten. Resultatet blir en genialisk kombination av banan och ljuvligt kladdig choklad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar