4 portioner
1 purjolök
1 röd paprika
1 burk ananasskivor (à 576 gr)
1 msk olja
Salt
Peppar
1 msk curry
Cirka 500 gr kassler
Sås
2 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 dl riven ost
4 portioner ris
Sallad
1 röd paprika
1 kruksallad
Sätt ugnen på 225°C. Dela, skölj och skär purjolöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Häll av ananasen. Fräs purjolök och paprika i oljan, salta och peppra och krydda med curry. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Skär kasslern i skivor. Varva kassler och ananas på grönsakerna.
Sås:
Vispa grädden och blanda den med chilisås. Bred såsen över kasslern och ananasen, strö över osten och gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter. Starta timer.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Sallad:
Skiva paprikan i ringar och plocka salladen.
Servera kasslern med ris och sallad.
Både curry och ananas är perfekta smakkompisar till den salta kasslern. Göm allt det goda under ett lager vispad grädde med chilisås, toppa med riven ost och njut av en gratinerad nostalgimiddag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar