Förlåter inte

Lyon ställs mot Manchester City i kvartsfinalen av Champions League. 

Nästan fyra månader har gått sedan beskedet om att Ligue 1 inte skulle återupptas.

Men Lyons ordförande är fortfarande rasande.

Det är en djup orättvisa och jag kommer inte att förlåta det, säger Jean-Michel Aulas.

Lyon skrällde mot Juventus och är vidare till kvartsfinal i Champions League.

Trots det är det inte en tillfredsställd Jean-Michel Aulas som uttalar sig i Le Progres.

Det var en absolut skandal, konstaterar Lyons ordförande för den franska tidningen, enligt AFP.

Aulas syftar på beslutet att gå emot större delen av övriga fotbolls-Europa och stoppa ligaspelet helt och hållet på grund av coronavirusets utbrott.

Lyon var nio poäng efter Lille, som tog den sista platsen till Champions League, och en bakom Reims, som tog den sista Europa League-platsen, med tio matcher kvar.

Beskedet om att den franska ligafotbollen inte skulle återupptas kom i april, men ilskan har fortfarande inte lagt sig i Lyon.

Ligan har gjort allting fel. De hade inte den rätten, när så mycket stod på spel, att avbryta ligan när andra inte gjorde det. Det är en djup orättvisa och jag kommer inte att förlåta det. Såret är fortfarande kvar. Vi är väldigt arga, fortsätter Aulas.

Han påtalar att ligastoppet redan kostat Lyon över 100 miljoner euro (drygt en miljard kronor) och att en utebliven Europaplats kommer innebära en förlust på ytterligare 80 miljoner (drygt 800 miljoner kronor).

Enda chansen för Lyon att spela i Europa till hösten är att vinna Champions League där Manchester City väntar i kvartsfinalens enkelmöte i portugisiska Lissabon.

Det finns fortfarande en chans på miljonen, så vi måste spela. Det är en svår väg och vi möter Manchester City som just har slagit ut Real Madrid. Bara en stor skopa tur kan ta bort den här orättvisan, säger Jean-Michel Aulas.

Kvartsfinalerna i Champions League

12 augusti: Atalanta–Paris Saint-Germain

13 augusti: Leipzig–Atlético Madrid

14 augusti: Barcelona–Bayern München

15 augusti: Manchester City–Lyon

Champions League avgörs i år med enkelmöten från kvartsfinaler och framåt. Matcherna avgörs i Portugals huvudstad Lissabon.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning