4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 gr nötfärs
1 msk olja
4 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
500 gr krossade tomater
1 köttbuljongtärning
Salt och peppar
9 lasagneplattor
Sås
6 msk matfett
6 msk vetemjöl
1 l mjölk
Salt och peppar
2 dl riven parmesanost
Till servering
Sallad
Sätt ugnen på 175°C. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré som får fräsa med i färsen. Krydda med timjan och rosmarin. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning låt det koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Starta timer.
Sås:
Smält matfettet och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Starta timer
Varva sås, lasagneplattor och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost. Sätt in lasagnen mitt i ugnen cirka 40 minuter. Starta timer.
Till servering:
Servera lasagnen med sallad.
Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på?
Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar