Anvegård hjälte när Rosengård ryckte

Rosengård gör ett litet ryck i jakten på SM-guldet.

Tacka Anna Anvegård för det.

Landslagsanfallaren fixade båda målen i den viktiga 2–1-segern borta mot Eskilstuna och nu har Malmölaget en lucka på tre poäng ned till jagande Göteborg.

Efter att Göteborg förlorade mot Kristianstad under lördagen hade Rosengård möjligheten att göra ett litet ryck i den damallsvenska tabellen vid seger borta mot Eskilstuna.

Och det var med övertygelse man visade att det var just det man tänkte göra.

Rosengård rivstartade och hade redan efter ett par minuter skapat ett rejält tryck på Eskilstuna och dessutom haft en boll i ribban (visade sig senare vara offside) och en tätt utanför.

1–0 kom strax efteråt. I den femte minuten tappade Eskilstuna bollen och Jelena Cankovic skickade fram den till Anna Anvegård som drog till från distans. Bollen satt perfekt, lågt vid bortre stolpen. Rosengård, vars senaste förlust faktiskt var hemma mot just Eskilstuna den 10 juli, fortsatte att trycka på med ett varierat anfallsspel och hade i stort sett allt i den första halvleken.

Men Eskilstuna hittade upp ett par gånger och när Fanny Andersson drogs ner slarvigt av Katrine Veje i straffområdet var det inget snack. Från straffpunkten satte Loreta Kullashi sitt tionde mål för säsongen och skapade spänning i matchen som nyss nästan känts avgjord.

Den andra halvleken blev betydligt jämnare spelmässigt, men även straffsparkarna skulle jämna ut sig. Cankovic fick bollen på djupet av Nathalie Björn och Vaila Barsley valde att glidtackla för att försöka stoppa den skickliga serbiskan. Domaren Sara Wiinikka blåste för straff varpå Barsley protesterade vilt och frågan var om hon verkligen var på Cankovic, men domaren var omutbar.

Anna Anvegård fick chansen att bli tvåmålsskytt inför bland annat förbundskapten Peter Gerhardsson som satt på läktaren. Och 23-åringen var iskall när hon satte 2–1 till gästerna i den 66e minuten, ett resultat som stod sig matchen ut.

Det återstår nio omgångar av damallsvenskan.