Omelett i ugn

4 portioner

1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
8 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Smör till formen

Räkstuvning

2 bananschalottenlökar
1 msk smör
1 msk majsstärkelse
3 dl vispgrädde
580 gr räkor i lake
1 kruka dill
Salt och peppar
Cayennepeppar

Sätt ugnen på 200°C. Vispa mjölet med lite av mjölken till en slät redning i en kastrull. Vispa ner hälften av mjölken i redningen och låt koka upp under omrörning. Ta av från plattan och vispa ner resten av mjölken. Vispa sönder äggen i en skål och rör ner i kastrullen. Tillsätt salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form (cirka 20x30 cm, för fyra portioner). Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Starta timer Servera omeletten med räkstuvning.

Räkstuvning. En smarrig röra med hela räkor och dill som får en piffig accent av cayennepeppar. Du gör stuvningen direkt i pannan, med majsstärkelse och grädde, och serverar förslagsvis med en stabil ugnsomelett.

Skala och hacka löken. Fräs mjuk i smöret i en stekpanna. Blanda majsstärkelse och grädde och häll pannan. Låt sjuda i några minuter under omrörning. Häll av räkorna och hacka hälften av dillen. Vänd ner i stuvningen och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

Enkelt och snabbt recept på ugnsomelett som är god i sig själv men även kan utgöra basen i många spännande kombinationer. Serveras förslagsvis tillsammans med en krämig räkstuvning och ett gott bröd.











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning