4 portioner
Mos
900 gr mjölig potatis
2 dl mjölk
Salt och peppar
Korv
550 gr falukorv
2 msk senap
2 msk ketchup
1 dl bostongurka
1 dl riven ost
1 msk ströbröd
Tomatsallad
2 tomater
1 rödlök
2 tsk olja
2 tsk vinäger
Sätt ugnen på 225°C
Mos:
Skala och koka potatisen
Korv:
Skär skåror i korven men inte ända ner (korven ska hålla ihop i nederdelen). Lägg den i en ugnssäker form. Bred på senap, ketchup och bostongurka. Strö över ost och ströbröd. Sätt in mitt i ugnen cirka 20 minuter
Starta timer
Tomatsallad:
Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Blanda löken med olja, vinäger, salt och peppar och servera som dressing till tomaterna
Mos:
Värm mjölken i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen. Stöt sönder potatisen och vispa den med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
Servera korven med mos, tomater och lökdressing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar