fredag 7 augusti 2020

Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

4 portioner

Mos

900 gr mjölig potatis
2 dl mjölk
Salt och peppar

Korv

550 gr falukorv
2 msk senap
2 msk ketchup
1 dl bostongurka
1 dl riven ost
1 msk ströbröd

Tomatsallad

2 tomater
1 rödlök
2 tsk olja
2 tsk vinäger

Sätt ugnen på 225°C

Mos: 

Skala och koka potatisen

Korv: 

Skär skåror i korven men inte ända ner (korven ska hålla ihop i nederdelen). Lägg den i en ugnssäker form. Bred på senap, ketchup och bostongurka. Strö över ost och ströbröd. Sätt in mitt i ugnen cirka 20 minuter

Starta timer

Tomatsallad: 

Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Blanda löken med olja, vinäger, salt och peppar och servera som dressing till tomaterna

Mos: 

Värm mjölken i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen. Stöt sönder potatisen och vispa den med mjölken. Smaka av med salt och peppar.

Servera korven med mos, tomater och lökdressing.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Harvey Wallbanger

Harvey Wallbanger är en klassisk drink och kan enklast beskrivas som en Screwdriver med Galliano. 4 cl Vodka 2 cl Galliano 12 cl Apelsinjuic...