måndag 17 augusti 2020

Snabb thaigryta med kokosmjölk

4 portioner

Thaigryta

0,25 stycken purjolök
1 msk ingefära, färsk
2 msk rapsolja
500 gr kycklingfärs
2 tsk sambal oelek
2 msk fisksås
400 gr kokosmjölk
125 gr spenat
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör

3 dl ris
1 stycken lime

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Skölj och skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor. Skala och riv ingefäran. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt purjo, sambal, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera grytan med limeklyftor och ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar