Fortsätt till huvudinnehåll

Snabb thaigryta med kokosmjölk

4 portioner

Thaigryta

0,25 stycken purjolök
1 msk ingefära, färsk
2 msk rapsolja
500 gr kycklingfärs
2 tsk sambal oelek
2 msk fisksås
400 gr kokosmjölk
125 gr spenat
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör

3 dl ris
1 stycken lime

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Skölj och skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor. Skala och riv ingefäran. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt purjo, sambal, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera grytan med limeklyftor och ris.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...