Res ansvarsfullt

Fortsätt visa hänsyn

Vi påminner om att Du bara ska resa med oss om Du måste. Om Du behöver ta Dig någonstans så försök promenera eller cykla. 

Tack för att Du fortsätter visa hänsyn 

Nu är det viktigt att vi fortsätter hjälpas åt att bromsa spridningen av coronaviruset. Håll Dig hemma helt, om Du har möjlighet. Om vi fortsätter att bara resa när vi verkligen behöver och är helt symtomfria så kan vi bromsa spridningen, och i förlängningen rädda liv.

För Dig som inte kan ta cykeln, bilen eller kvasten.

Om Du måste resa med oss så finns det några saker Du bör tänka på och veta.

Försök att åka före eller efter alla andra. Tidigt på morgonen, mitt på dagen eller efter klockan 07:00 på kvällen är det ofta mer plats på tåg och bussar.

Håll avstånd när det är möjligt, gärna minst 1,5 meter. Sitt med tomma säten mellan Dig och andra när Du är på bussen eller tåget. Stå inte nära andra om Du ska åka rulltrappa eller hiss.

Vänta på nästa buss om den som kommer är fullsatt och det blir för trångt om Du kliver på.

På pendelbåtarna så avgör personalen ombord när båten är full. De har rätt att neka Dig att gå ombord. Hur många som får plats ombord är olika beroende på fartyg och väder.

På grund av den rådande smittspridningen görs för tillfället inga rutinmässiga biljettkontroller i SL-trafiken. Självklart behöver Du ändå ha en giltig biljett om Du reser med oss.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning