Köttfärsbiffar med söta rödbetor och syrlig och salt, vit ost. En perfekt smakmatchning och jättegott till dessa köttfärsbiffar.
10 portioner
875 gr nötfärs
2½ vitlöksklyftor
375 gr rödbetor
2½ dl hackad färsk persilja
2½ ägg
2½ tsk salt
2½ krm svartpeppar
6¼ dl matlagningsgrädde
5 msk smör
2½ tsk kinesisk soja
875 gr zucchini
625 gr frysta haricots verts
2½ burk kikärter á 400 gr
125 gr Apetina Vitost 20%
Skala och hacka vitlöken. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda färsen med vitlök, rödbetor, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl av grädden till en jämn smet. Forma biffar och stek dem i smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida. Häll resten av grädden och soja i pannan. Låt koka någon minuter. Skär zucchinin i skivor och dela på haricots verts, stek i resten av smöret och vänd ner kikärtorna. Smula över osten. Servera biffarna och såsen med de stekta grönsakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar