onsdag 17 september 2025

Kanelparfait

Vår kanelparfait är sagolikt god att bjuda på till efterrätt. Allra godast blir parfaiten om den får stå i kyl en stund innan servering.

Receptet gäller för 4 portioner

3 äggulor

½ dl strösocker

½ msk malen kanel

2½ dl vispgrädde

Vispa äggulor och socker pösigt, tillsätt kanelen. Vispa grädden lätt och rör ner i äggsmeten. Häll smeten i en form och låt stå i frys minst 4 timmar. Stjälp upp och låt stå i kyl 30 minuter innan servering. Servera med äppelkompott och mandelflarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...