Alla kök har sina köttbullar, så även salsaköket. De serveras i en sås med sting.
10 portioner
1 000 gr köttfärs
2½ tsk salt
2½ krm svartpeppar
2½ tsk malen spiskummin
2½ pressad vitlöksklyftor
2½ dl crème fraiche
1¼ dl hackad färsk koriander
Sås:
2½ gul lök
Smör
1 000 gr krossade tomater
2½ tärning köttbuljong
5 tsk chipotlepasta
2½ dl crème fraiche
Börja med såsen. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen koka cirka 5 minuter. Blanda köttfärs, salt, peppar, spiskummin, vitlök och crème fraiche. Rör till en jämn smet. Forma färsen till ovala bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna cirka 8 minuter. Lägg ner dem i såsen och strö över koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar