4 portioner
Cirka 600 gr färsk eller fryst torskfilé
2-3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
Cirka 1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
Cirka 2 msk vetemjöl
Cirka 2 msk smör, margarin eller olja
1/2 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
Cirka 2 tsk orientalisk curry
1/2 tsk gurkmeja
1 burk (400 ml) kokosmjölk
2 msk hackad färsk koriander eller mynta
1 msk idealmjöl
Pressad lime eller citron
Skölj av de färska fiskfiléerna och dela dem i 2-3 bitar eller skär de något tinade filéerna eller blocket i cirka två cm tjocka skivor. Skala ingefäran och hacka den fint. Skala och hacka löken. Salta och peppra fisken och vänd den i mjöl. Hetta upp lite fett i en stek- eller traktörpanna och stek fisken i omgångar på ganska hög värme, cirka två minuter per sida. Tag upp fisken ur stekpannan. Lägg i lite mer fett och fräs löken mjuk utan att den tar färg, cirka tio minuter. Tillsätt salt ingefära, vitlök, curry och gurkmeja och låt fräsa cirka en minut. Rör i kokosmjölk och örtkrydda och sjud under lock cirka tio minuter. Red eventuellt av såsen med mjölet utrört i lite vatten. Lägg i fisken och låt den bli riktigt varm. Smaka av med salt, lime eller citron och andra kryddor om det behövs. Servera med kokt ris, gärna jasminris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar