fredag 17 oktober 2025

Kokosfiskcurry

4 portioner

Cirka 600 gr färsk eller fryst torskfilé

2-3 cm färsk ingefära

2 gula lökar

Cirka 1 tsk salt

1 kryddmått svartpeppar

Cirka 2 msk vetemjöl

Cirka 2 msk smör, margarin eller olja

1/2 tsk salt

2 pressade vitlöksklyftor

Cirka 2 tsk orientalisk curry

1/2 tsk gurkmeja

1 burk (400 ml) kokosmjölk

2 msk hackad färsk koriander eller mynta

1 msk idealmjöl

Pressad lime eller citron

Skölj av de färska fiskfiléerna och dela dem i 2-3 bitar eller skär de något tinade filéerna eller blocket i cirka två cm tjocka skivor. Skala ingefäran och hacka den fint. Skala och hacka löken. Salta och peppra fisken och vänd den i mjöl. Hetta upp lite fett i en stek- eller traktörpanna och stek fisken i omgångar på ganska hög värme, cirka två minuter per sida. Tag upp fisken ur stekpannan. Lägg i lite mer fett och fräs löken mjuk utan att den tar färg, cirka tio minuter. Tillsätt salt ingefära, vitlök, curry och gurkmeja och låt fräsa cirka en minut. Rör i kokosmjölk och örtkrydda och sjud under lock cirka tio minuter. Red eventuellt av såsen med mjölet utrört i lite vatten. Lägg i fisken och låt den bli riktigt varm. Smaka av med salt, lime eller citron och andra kryddor om det behövs. Servera med kokt ris, gärna jasminris.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...