fredag 2 maj 2025

Kladdkaka med polkagris

Riktigt kladdig kladdkaka med smak av mint. Toppa med krossade polkagrisar för krisp och smak, och servera med lättvispad grädde.

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntoljan och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Krossa polkagrisarna och strö över kakan när den svalnat. Servera kakan med vispad grädde.

14 bitar

210 gr smör

4⅕ ägg

4⅕ dl strösocker

2⅘ dl vetemjöl

1⅖ dl kakao

0,7 msk vaniljsocker

2⅘ krm salt

2- 4⅕ krm pepparmintsarom

1⅖ dl polkagrisar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lars Hansson