Chili sin carne är den vegetariska varianten på klassikern chili con carne. Vårt recept på chili sin carne ger en lika mustig och mättande gryta som originalet med kött, med smaker av paprika, lök och squash. En klick crème fraiche och en krispig sallad ger en extra dimension till chili sin carne. Servera med nachochips och baguette eller ris.
Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och zucchini i bitar. Fräs färsen och grönsakerna i smör i en stekpanna 4-5 minuter. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, oregano, vitlök, tomater och salt. Låt koka cirka 15 minuter. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Lägg ner i grytan och koka ytterligare ett par minuter. Toppa med crème fraiche och servera din chili sin carne med rucola, baguette och nachochips.
4 portioner
400 gr sojafärs eller annan vegetarisk färs
1 gul lök
200 gr zucchini
1 msk smör
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater á 400 gr
1 tsk salt
1 burk stora vita bönor á 400 gr
Till servering:
1 dl crème fraiche paprika & chili
60 gr rucola
1 surdegsbaguette
Nachochips
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar