Chili sin carne

Chili sin carne är den vegetariska varianten på klassikern chili con carne. Vårt recept på chili sin carne ger en lika mustig och mättande gryta som originalet med kött, med smaker av paprika, lök och squash. En klick crème fraiche och en krispig sallad ger en extra dimension till chili sin carne. Servera med nachochips och baguette eller ris.

Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och zucchini i bitar. Fräs färsen och grönsakerna i smör i en stekpanna 4-5 minuter. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, oregano, vitlök, tomater och salt. Låt koka cirka 15 minuter. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Lägg ner i grytan och koka ytterligare ett par minuter. Toppa med crème fraiche och servera din chili sin carne med rucola, baguette och nachochips.

4 portioner

400 gr sojafärs eller annan vegetarisk färs

1 gul lök

200 gr zucchini

1 msk smör

1 msk tomatpuré

1 msk paprikapulver

1 tsk torkad oregano

1 pressad vitlöksklyfta

1 burk krossade tomater á 400 gr

1 tsk salt

1 burk stora vita bönor á 400 gr

Till servering:

1 dl crème fraiche paprika & chili

60 gr rucola

1 surdegsbaguette

Nachochips

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Risotto

Just idag är Gud nära