onsdag 1 oktober 2025

Indisk kikärtsgryta

Bjud gärna indiskt naanbröd och mjölk eller lassi som dryck till denna kryddstarka gryta. Både mjölk och lassi lindrar hettan från kryddorna.

4 portioner

2 burkar kikärter á 400 gr

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 gröna paprikor

1 bit färsk ingefära cirka 30 gr

1 tsk malen spiskummin 

1 tsk grovmalen svartpeppar

1 msk smör- och rapsolja

1 tsk malen koriander

1 burk konserverade hela tomater

1 tsk sambal oelek

Saften från 1 citron

½ tsk salt

Till servering:

2 dl turkiskt yoghurt

1 förpackning naanbröd

Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikorna i stora bitar. Skala och riv ingefäran. Fräs lök, paprika, ingefära, kummin och svartpeppar i smör- och rapsolja i en gryta. Rör ner kikärter, koriander, tomater, sambal oelek, citronsaft och salt. Koka upp och låt koka 1-2 minuter så att allt blir genomvarmt. Servera med mezeyoghurt och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...