Bjud gärna indiskt naanbröd och mjölk eller lassi som dryck till denna kryddstarka gryta. Både mjölk och lassi lindrar hettan från kryddorna.
4 portioner
2 burkar kikärter á 400 gr
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
1 bit färsk ingefära cirka 30 gr
1 tsk malen spiskummin
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk smör- och rapsolja
1 tsk malen koriander
1 burk konserverade hela tomater
1 tsk sambal oelek
Saften från 1 citron
½ tsk salt
Till servering:
2 dl turkiskt yoghurt
1 förpackning naanbröd
Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikorna i stora bitar. Skala och riv ingefäran. Fräs lök, paprika, ingefära, kummin och svartpeppar i smör- och rapsolja i en gryta. Rör ner kikärter, koriander, tomater, sambal oelek, citronsaft och salt. Koka upp och låt koka 1-2 minuter så att allt blir genomvarmt. Servera med mezeyoghurt och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar