Frittata är en rätt som kan varieras i det oändliga. Grönkål och krämig ädelost är en underbar smakkombination som passar utmärkt i en frittata. Detta är en perfekt rätt att bjuda på som en enklare lunch, då gärna tillsammans med en krispig sallad.
Receptet gäller för 4 portioner
200 gr färsk grönkål
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
Smör
1½ dl vispgrädde
140 gr Kvibille Ädel
1 krm nymalen svartpeppar
6 ägg
Ansa och grovhacka grönkålen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs kål, lök och vitlök 3–4 minuter. Häll på grädde och låt koka ihop utan lock cirka 5 minuter. Häll över i en bunke. Smula ner osten. Salta och peppra. Vispa ner äggen, ett i taget. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och häll ner smeten. Stek på medelvärme tills den stelnat, cirka 7 minuter. Vänd med hjälp av ett lock och stek cirka 3 minuter på andra sidan. Låt svalna och skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar