torsdag 9 oktober 2025

Grön frittata med ädelost

Frittata är en rätt som kan varieras i det oändliga. Grönkål och krämig ädelost är en underbar smakkombination som passar utmärkt i en frittata. Detta är en perfekt rätt att bjuda på som en enklare lunch, då gärna tillsammans med en krispig sallad.

Receptet gäller för 4 portioner

200 gr färsk grönkål

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

Smör

1½ dl vispgrädde

140 gr Kvibille Ädel

2 krm salt

1 krm nymalen svartpeppar

6 ägg

Ansa och grovhacka grönkålen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs kål, lök och vitlök 3–4 minuter. Häll på grädde och låt koka ihop utan lock cirka 5 minuter. Häll över i en bunke. Smula ner osten. Salta och peppra. Vispa ner äggen, ett i taget. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och häll ner smeten. Stek på medelvärme tills den stelnat, cirka 7 minuter. Vänd med hjälp av ett lock och stek cirka 3 minuter på andra sidan. Låt svalna och skär i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...