Nötfärsbiffar med en matigare och mer robust coleslaw på spetskål, med milda smaker från örter Den krämiga kålen lyfter de klassiska nötfärsbiffarna.
10 portioner
1 250 gr nötfärs
2½ gul lök
5 vitlöksklyftor
5 msk ströbröd
2½ dl vatten
2½ ägg
2½ tsk salt
2½ krm svartpeppar
Smör- och rapsolja
Kålslaw:
750 gr spetskål
1¼ tsk salt
625 gr potatis
5 dl crème fraiche franska örter
Börja med kålslaw. Skala och tärna potatisen. Koka den några min i lättsaltat vatten. Kyl den snabbt i kallt vatten. Strimla kålen och lägg den tillsammans med saltet i en sil. Låt dra cirka 5 minuter. Pressa ur så mycket vatten som möjligt. Blanda potatis, kål och crème fraiche. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i lite smör- och rapsolja, låt svalna. Rör ihop vatten och ströbröd och låt svälla cirka 5 minuter. Blanda samman alla ingredienser till en smidig smet. Forma platta biffar. Stek dem i smör- och rapsolja 2-3 minuter på varje sida. Servera biffarna med kålslaw.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar