tisdag 10 juni 2025

Nötfärsbiff med spetskålslaw

Nötfärsbiffar med en matigare och mer robust coleslaw på spetskål, med milda smaker från örter Den krämiga kålen lyfter de klassiska nötfärsbiffarna.

10 portioner

1 250 gr nötfärs

2½ gul lök

5 vitlöksklyftor

5 msk ströbröd

2½ dl vatten

2½ ägg

2½ tsk salt

2½ krm svartpeppar

Smör- och rapsolja

Kålslaw:

750 gr spetskål

1¼ tsk salt

625 gr potatis

5 dl crème fraiche franska örter

Börja med kålslaw. Skala och tärna potatisen. Koka den några min i lättsaltat vatten. Kyl den snabbt i kallt vatten. Strimla kålen och lägg den tillsammans med saltet i en sil. Låt dra cirka 5 minuter. Pressa ur så mycket vatten som möjligt. Blanda potatis, kål och crème fraiche. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i lite smör- och rapsolja, låt svalna. Rör ihop vatten och ströbröd och låt svälla cirka 5 minuter. Blanda samman alla ingredienser till en smidig smet. Forma platta biffar. Stek dem i smör- och rapsolja 2-3 minuter på varje sida. Servera biffarna med kålslaw.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Grattis Johan på Din 51 årsdag