Ragu bianco är en köttfärssås som är kokad med mjölk istället för med tomater. Den innehåller den klassiska soffritton som består av lök, selleri och morot. Sedan har vi smaksatt denna ragu bianco med salvia, rosmarin och citron.
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
2 stjälkar blekselleri
25 gr smör
500 gr nötfärs
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad salvia
5 dl standardmjölk
1 citron, finrivet skal och saft
25 gr smör
Salt och svartpeppar
Till servering:
360 gr spaghetti, gärna fullkorn
Färska örter, t ex basilika, timjan, salvia
Falbygdens® Pecorino romano
100 gr Falbygdens Pecorino romano
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Tärna selleri fint. Fräs det i smör 4-5 minuter. Tillsätt färsen och finfördela den. Fräs ytterligare 4-5 minuter. Rör ner rosmarin och salvia. Häll på mjölken och sjud på svag värme 10-15 minuter. Tillsätt citronskal och pressad saft. Koka pastan al dente. Rör ner smör och cirka 1 dl av kokvattnet i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner avrunnen pasta i såsen och blanda väl. Toppa ragu bianco med färska örter och finriven ost. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar