torsdag 9 oktober 2025

Ragu bianco

Ragu bianco är en köttfärssås som är kokad med mjölk istället för med tomater. Den innehåller den klassiska soffritton som består av lök, selleri och morot. Sedan har vi smaksatt denna ragu bianco med salvia, rosmarin och citron. 

4 portioner

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 morot

2 stjälkar blekselleri

25 gr smör

500 gr nötfärs

1 tsk torkad rosmarin

1 tsk torkad salvia

5 dl standardmjölk

1 citron, finrivet skal och saft

25 gr smör

Salt och svartpeppar

Till servering:

360 gr spaghetti, gärna fullkorn

Färska örter, t ex basilika, timjan, salvia

Falbygdens® Pecorino romano

100 gr Falbygdens Pecorino romano

Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Tärna selleri fint. Fräs det i smör 4-5 minuter. Tillsätt färsen och finfördela den. Fräs ytterligare 4-5 minuter. Rör ner rosmarin och salvia. Häll på mjölken och sjud på svag värme 10-15 minuter. Tillsätt citronskal och pressad saft. Koka pastan al dente. Rör ner smör och cirka 1 dl av kokvattnet i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner avrunnen pasta i såsen och blanda väl. Toppa ragu bianco med färska örter och finriven ost. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...