En smarrig kaka med blåbär och frasig citronmaräng tackar ingen nej till.
14 bitar
140 gr smör, rumsvarmt
2⅘ dl strösocker
2⅘ äggula
2⅘ ägg
3½ dl siktat dinkelmjöl
1⅖ tsk bakpulver
2,1 dl halvtinade blåbär och pressad saft av 1 citron
Maräng:
2⅘ äggvita
1⅖ dl strösocker och rivet skal av 1 citron
4⅕ dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Rör smör och socker poröst. Rör i äggulor och ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och blåbär. Rör ner det och citronsaft i smeten. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i sockret. Rör ner citronskalet försiktigt. Bred ut marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och garnera eventuellt med färska blåbär. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar