torsdag 9 oktober 2025

Cheesecakekräm med svart vinbärskompott

En fräsch och inte för söt efterrätt som Du snabbt slänger ihop. Kompotten förbereds med fördel dagen före! Toppa med smulat digestivekex för lite krisp.

10 portioner

208⅓ gr svarta vinbär

⅚ dl vatten

3⅓ msk strösocker

250 gr färskost naturell

416⅔ gr Dreamy Dessert Kesella Dessertkvarg vanilj

6⅔ digestivekex

Blanda vinbär, vatten och socker i en liten kastrull. Koka under lock cirka 10 minuter. Låt kallna. Vispa färskost och kvarg luftigt. Smula kexen. Varva kräm, kexsmulor och kompott i portionsglas eller i små skålar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...