tisdag 17 juni 2025

Carbonaragratäng

Pasta Carbonara i ny form. Gratinera denna nyklassiska italienska pastarätt under ett täcke av ost. Med färdig sås går det extra snabbt. Tycker Du inte om ärtor är det bara att utesluta. Servera gärna carbonaragratängen med krispig sallad.

4 portioner

360 gr pasta penne, gärna fullkorn

140 gr tärnat bacon

2 vitlöksklyftor

2 dl frysta ärter

4 dl Kelda Pastasås fyra ostar

1 dl riven ost

Till servering:

1 morot

1 polkabeta eller gulbeta

1 gurka

100 gr blandad grönsallad

Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Stek bacon krispig i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök när baconet börjar få färg. Låt rinna av på hushållspapper. Koka pastan al dente i saltat vatten. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Lägg pastan i en smord ugnssäker form, cirka 20x30 cm. Blanda bacon, ärtor och pastasås med pastan. Strö över riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Skala morötter och betor. Skala långa remsor av morot, betor och gurka. Blanda med salladen. Servera carbonaragratängen med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pizzamuffins