Voila. Mandelmassan gör päronpajen extra ljuvlig.
Receptet gäller för 10 bitar
125 gr smör
2½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk vatten
Fyllning:
Päron
3 päron
2 msk smör
3 ägg
1 dl strösocker
1½ dl Kesella Kvarg
100 g riven mandelmassa
1 dl crème fraiche
Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, cirka 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Fräs dem lätt i smör i en stekpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. Lägg i päronen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar