måndag 23 juni 2025

Fransk päronpaj

Voila. Mandelmassan gör päronpajen extra ljuvlig.

Receptet gäller för 10 bitar

125 gr smör

2½ dl vetemjöl

2 msk strösocker

2 msk vatten

Fyllning:

Päron

3 päron

2 msk smör

3 ägg

1 dl strösocker

1½ dl  Kesella Kvarg

100 g riven mandelmassa

1 dl crème fraiche

Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, cirka 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Fräs dem lätt i smör i en stekpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. Lägg i päronen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Snabb korvgryta à la LCHF