Tacos med indisk smak, en sanslöst lyckad korsning av flera matkulturer. Köttfärsröran serveras med nachos och skålar med frukt och riven ost.
4 portioner
400 gr nötfärs
1 gul lök
Smör
1 dl vatten
2 msk röd currypasta
2 dl turkisk yoghurt 200 gr
1 pressad vitlöksklyfta
½ krm salt
1 banan
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl riven ost
100 gr majschips
Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och stek under omrörning. Tillsätt vatten, currypasta och halva mängden yoghurt. Låt det koka ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt. Blanda resten av yoghurten med vitlök och salt i en skål. Värm chipsen i mikrovågsugn. Skala och skiva bananen. Lägg frukt och ost i skålar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar