Vardagshjälten Stroganoff i en mild vegetarisk variant med bönor, morötter och zucchini. Bönstroganoff går snabbt och enkelt att göra och passar med ris eller potatismos.
4 portioner
Bönstroganoff:
1 gul lök
2 morötter
1 zucchini
2 msk smör- och rapsolja
1 dl vatten
4 dl crème fraiche tomat och basilika
2 förpackning kokta blandade bönor
2 msk hackad färsk persilja
Potatismos:
1 kg mjölig potatis
Matlagningsgrädde
Cirka 2½ dl standardmjölk
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Potatismos:
Börja med potatismoset. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Täck potatisen med vatten i en kastrull och koka cirka 15 minuter. Häll av vattnet. Pressa potatisen eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm grädden i en kastrull och häll över potatisen. Vispa potatismoset luftigt. Smaka av med salt och peppar.
Bönstroganoff:
Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Skiva zucchinin. Fräs grönsakerna i smör- och rapsolja cirka 3 minuter. Häll på vatten och låt puttra cirka 2 minuter. Tillsätt crème fraiche och sköljda bönor. Låt grytan koka cirka 2 minuter. Strö över persilja och servera med potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar