torsdag 21 augusti 2025

Bönstroganoff

Vardagshjälten Stroganoff i en mild vegetarisk variant med bönor, morötter och zucchini. Bönstroganoff går snabbt och enkelt att göra och passar med ris eller potatismos.

4 portioner

Bönstroganoff:

1 gul lök

2 morötter

1 zucchini

2 msk smör- och rapsolja

1 dl vatten

4 dl crème fraiche tomat och basilika

2 förpackning kokta blandade bönor

2 msk hackad färsk persilja

Potatismos:

1 kg mjölig potatis

Matlagningsgrädde

Cirka 2½ dl standardmjölk

1 msk smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Potatismos:

Börja med potatismoset. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Täck potatisen med vatten i en kastrull och koka cirka 15 minuter. Häll av vattnet. Pressa potatisen eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm grädden i en kastrull och häll över potatisen. Vispa potatismoset luftigt. Smaka av med salt och peppar.

Bönstroganoff:

Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Skiva zucchinin. Fräs grönsakerna i smör- och rapsolja cirka 3 minuter. Häll på vatten och låt puttra cirka 2 minuter. Tillsätt crème fraiche och sköljda bönor. Låt grytan koka cirka 2 minuter. Strö över persilja och servera med potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...