Att göra "fiskpinnar" av ost funkar alldels utmärkt! De får sitt goda krisp genom att paneras på klassiskt vis med mjöl, ägg och ströbröd för att sedan stekas i rikligt med smör. Servera dessa ostpinnar med hemlagat potatismos, tartarsås, fina gröna ärter och citronklyftor. Vardag när den är som bäst.
4 portioner
1 förpackning halloumi
1½ dl vetemjöl
1½ dl ströbröd
2 ägg
25 gr smör
Tartarsås:
1 schalottenlök
8 cornichons
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
2 msk smör- och rapsolja
Salt och svartpeppar
Till servering:
Potatismos
250 gr frysta gröna ärter
1 citron
Tartarsås:
Börja med tartarsåsen. Finhacka lök och cornichons. Lägg i en skål och rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Skär osten i stavar. Ta fram tre djupa tallrikar. Häll mjöl i den ena, ströbröd i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek osten frasig i omgångar i smör. Servera nystekta ostpinnar med potatismos, varma ärtor och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar