torsdag 21 augusti 2025

Panerade ostpinnar med tartarsås

Att göra "fiskpinnar" av ost funkar alldels utmärkt! De får sitt goda krisp genom att paneras på klassiskt vis med mjöl, ägg och ströbröd för att sedan stekas i rikligt med smör. Servera dessa ostpinnar med hemlagat potatismos, tartarsås, fina gröna ärter och citronklyftor. Vardag när den är som bäst.

4 portioner

1 förpackning halloumi

1½ dl vetemjöl

1½ dl ströbröd

2 ägg

25 gr smör

Tartarsås:

1 schalottenlök

8 cornichons

1 dl gräddfil

1 dl majonnäs

1 msk dijonsenap

2 msk smör- och rapsolja

Salt och svartpeppar

Till servering:

Potatismos

250 gr frysta gröna ärter

1 citron

Tartarsås:

Börja med tartarsåsen. Finhacka lök och cornichons. Lägg i en skål och rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Skär osten i stavar. Ta fram tre djupa tallrikar. Häll mjöl i den ena, ströbröd i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek osten frasig i omgångar i smör. Servera nystekta ostpinnar med potatismos, varma ärtor och citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...