söndag 4 maj 2025

Kladdkaka med apelsin

En kladdkaka med smak av fint rivet apelsinskal, en klassisk smakkombination. Kakan är klar att tas ur ugnen när den är torr på ytan och lös i mitten.

14 bitar

210 gr smör

4⅕ ägg

4⅕ dl strösocker

2⅘ dl vetemjöl

1⅖ dl kakao

0,7 msk vaniljsocker

2⅘ krm salt

Rivet skal av 1⅖ apelsin

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt apelsinskal och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar