En kladdkaka med smak av fint rivet apelsinskal, en klassisk smakkombination. Kakan är klar att tas ur ugnen när den är torr på ytan och lös i mitten.
14 bitar
210 gr smör
4⅕ ägg
4⅕ dl strösocker
2⅘ dl vetemjöl
1⅖ dl kakao
0,7 msk vaniljsocker
2⅘ krm salt
Rivet skal av 1⅖ apelsin
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt apelsinskal och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar