Linsbiffar

Linsbiffar med vitost smaksatta med spiskummin, mums. Det går även bra att forma smeten till små bollar, så har Du vegetarisk linsbollar till den som önskar. Servera gärna dessa vegetariska biffar med färska mynta och fetaostkräm,

Häll av och skölj linserna. Lägg i en mixerbunke och tillsätt skalad och skivad vitlök, kryddor, salt, ägg och majsstärkelse. Mixa slätt. Smula vitosten och vänd ner i smeten. Ställ kallt minst 1 timmar. Forma till biffar och vänd dem i panko. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Stek biffarna i omgångar cirka 4 minuter på varje sida, tills de blir krispiga och gyllene. Toppa nystekta linsbiffar med färska örter.

4 stycken

1 förpackning kokta röda linser, cirka 400 gr

1 vitlöksklyfta

2 tsk malen spiskummin

1 tsk chili flakes

1 tsk salt

1 ägg

2 msk majsstärkelse

150 gr vitost

2 dl panko

2 msk smör- och rapsolja

Bladpersilja eller mynta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Risotto

Just idag är Gud nära