Falukorvskebab är ett roligt, annorlunda och framförallt supergott sätt att tillaga falukorv på. Tänk på att steka falukorven länge för att få till den sådär extra krispig. Smaksätt med egengjord kebabkrydda och ät tillsammans med färska grönsaker, pitabröd och såklart vår populära kebabsås.
Börja med kebabsåsen. Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Förbered de grönsaker och tillbehör du önskar till servering. Blanda ihop alla torra kryddor till kebabkryddan. Hyvla långa remsor på längden av falukorven med en osthyvel. Värm upp en stekpanna med smör- och rapsolja. Stek falukorven gyllene och krispig. Strö på kebabkryddan och smaka av med salt och svartpeppar. Stek i ytterligare två minuter. Servera Din falukorvskebab tillsammans med kebabsåsen och Dina val av tillbehör.
10 portioner
Falukorvskebab:
1 375 gr falukorv
5 msk smör- och rapsolja
Salt och svartpeppar
2½ msk malen spiskummin
1¼ msk paprikapulver
2½ tsk vitlökspulver
2½ tsk torkad oregano
2½ tsk torkad timjan
2½ tsk malen koriander
1¼ tsk chilipulver
Kebabsås:
5 dl turkisk youhurt
2½ dl majonnäs
2½ msk srirachasåser
1¼ dl kolsyrad apelsindryck, t ex Fanta
5 tsk kebabkrydda
2½ krm cayennepeppar
Salt och svartpeppar
Till severing:
10 bröd, pita eller liba
1¼ huvud isbergssallad, strimlat
2½ rödlök, skivad
625 gr cocktailtomater, skivade
20 feferoni
1¼ gurka, skivad
375 gr Apetina Vitost
5 dl stark salsasås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar