onsdag 3 juli 2024

Falukorvskebab

Falukorvskebab är ett roligt, annorlunda och framförallt supergott sätt att tillaga falukorv på. Tänk på att steka falukorven länge för att få till den sådär extra krispig. Smaksätt med egengjord kebabkrydda och ät tillsammans med färska grönsaker, pitabröd och såklart vår populära kebabsås.

Börja med kebabsåsen. Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Förbered de grönsaker och tillbehör du önskar till servering. Blanda ihop alla torra kryddor till kebabkryddan. Hyvla långa remsor på längden av falukorven med en osthyvel. Värm upp en stekpanna med smör- och rapsolja. Stek falukorven gyllene och krispig. Strö på kebabkryddan och smaka av med salt och svartpeppar. Stek i ytterligare 2 minuter. Servera Din falukorvskebab tillsammans med kebabsåsen och Dina val av tillbehör.

10 portioner

Falukorvskebab:

1 375 gr falukorv

5 msk smör- och rapsolja

Salt och svartpeppar

2½ msk malen spiskummin

1¼ msk paprikapulver

2½ tsk vitlökspulver

2½ tsk torkad oregano

2½ tsk torkad timjan

2½ tsk malen koriander

1¼ tsk chilipulver

Kebabsås:

5 dl turkisk youhurt

2½ dl majonnäs

2½ msk srirachasåser

1¼ vitlöksklyftor

1¼ dl kolsyrad apelsindryck, t ex Fanta

5 tsk kebabkrydda

2½ krm cayennepeppar

Salt och svartpeppar

Till severing:

10 bröd, pita eller liba

1¼ huvud isbergssallad, strimlat

2½ rödlök, skivad

625 gr cocktailtomater, skivade

20 feferoni

1¼ gurka, skivad

375 gr Apetina Vitost

Gröna oliver

5 dl stark salsasås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Grattis Gösta på Din 80 årsdag