Vesuvio är en klassisk och populär pizza som brukar vara storfavoriten bland barnen. Tomatsås, mozzarella och rökt skinka. Inga konstigheter, bara gott. Vi ringlar en smakrik örtolja över den nygräddade vesuvio pizzan för extra smak till den som önskar.
Pizzadeg:
Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, smör- och rapsolja, mjöl och salt. Arbeta till en smidig och blank deg, gärna i maskin. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa cirka 45 minuter.
Tomatsås:
Blanda ihop tomaterna med olivolja, oregano och salt.
Pizza:
Värm ugnen till 250°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm. Mixa örter och olja till en örtolja. Smaka av med salt. Dela degen i bitar. Kavla ut på bakplåtspapper. Bred på tomatsås och strö över riven mozzarella. Lägg på skinkan. Dra över pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza cirka 10 minuter. Ringla över örtoljan när pizzorna kommer ur ugnen.
10 stycken
Pizzadeg:
83⅓ gr jäst
8⅓ dl vatten, ljummet
⅚ dl smör- och rapsolja
12 - 21⅔ dl vetemjöl
3⅓ tsk flingsalt
Tomatsås:
1⅔ burk krossade tomater
3⅓ msk olivolja
1⅔ tsk torkad oregano
1⅔ tsk salt
Topping:
500 gr riven mozzarella ost
12-30 skivor rökt skinka
Örtolja:
⅚ dl färska örter, t ex persilja och basilika
⅚ dl neutral olja
⅚ tsk salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar