Stuvade morötter är lätt att laga, och passar väldigt bra att servera till kött eller fisk. Blanda kokade morötter i en krämig bechamelsås. Toppa med rikligt av hackad bladpersilja. Mums.
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka morötterna 6-8 minuter. Häll av, men spara lite av kokvattnet. Smält smöret i en kastrull. Pudra över mjöl och blanda väl. Rör ner mjölk, lite i taget under vispning. Koka upp under omrörning. Låt sjuda cirka 5 minuter. Späd eventuellt med lite av det sparade kokvattnet om såsen blir för tjock. Vänd ner morötterna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Strö hackad persiljan över de stuvade morötterna vid servering.
10 portioner
1 250 gr morot
62½ gr smör
7½ msk vetemjöl
12½ dl standardmjölk
Salt och svartpeppar
Till servering:
2½ kruka färsk persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar