Servera brysselkål på nytt sätt, i en paj med rödlök, grädde och riven lagrad ost som lyfter smakerna och gör pajen till en succé.
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Skala och grovhacka löken. Dela brysselkålen i halvor om de är stora. Fräs löken och brysselkålen i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Häll på grädden och låt allt koka ihop cirka 3 minuter för fryst kål och cirka 5 minuter för färsk. Låt det svalna. Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter. Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Receptet gäller för 6 portioner
2½ dl vetemjöl
75 gr smör
½ dl Kesella Kvarg
Fyllning:
3 rödlökar
500 gr brysselkål
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
3 ägg
1 dl lantmjölk
3 dl riven ost
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar