tisdag 17 december 2024

Brysselkålspaj

Servera brysselkål på nytt sätt, i en paj med rödlök, grädde och riven lagrad ost som lyfter smakerna och gör pajen till en succé.

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Skala och grovhacka löken. Dela brysselkålen i halvor om de är stora. Fräs löken och brysselkålen i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Häll på grädden och låt allt koka ihop cirka 3 minuter för fryst kål och cirka 5 minuter för färsk. Låt det svalna. Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter. Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.

Receptet gäller för 6 portioner

2½ dl vetemjöl

75 gr smör

½ dl Kesella Kvarg

Fyllning:

3 rödlökar

500 gr brysselkål

Smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl vispgrädde

3 ägg

1 dl lantmjölk

3 dl riven ost



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar