En klassisk fiskpudding smaksatt med citronskal, brynt smör och färskriven pepparrot, serverad med små fina ärtor. Det funkar lika bra med vilken vit fisk som helst, ta den Du tycker om bäst.
Fiskgratäng:
Koka upp ris och vatten. Låt koka tills vatten kokat bort. Tillsätt mjölken. Koka upp igen och sjud i cirka 20 minuter till en gröt. Koka fisken i saltat vatten cirka 5 minuter. Plocka upp fisken med en hålslev och dela den i mindre bitar. Sätt ugnen på 225°. Blanda gröten med ägg, crème fraiche och finrivet citronskal (spara citronen till servering). Smaka av med muskotnöt, salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner fisken. Lägg blandningen i en smord ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter. Bryn smöret under ständig omrörning. Tina ärterna. Skala och finriv pepparroten. Skär citronen i klyftor. Servera fiskpuddingen med brynt smör, ärter, pepparrot och citronklyfta.
10 portioner
3¾ dl grötris
5 dl vatten
12½ dl standardmjölk
1 500 gr torskfilé eller kolja
7½ ägg
5 dl crème fraiche
2½ citron, finrivet skal
2½ krm färskriven muskotnöt
Salt och svartpeppar
Till servering:
250 gr smör
625 gr frysta gröna ärter
125 gr färsk pepparrot
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar