Krämig och mustig tomatsoppa med smak och färg som man blir glad av. Passar utmärkt till middagen med ett gott bröd till. Enkelt recept gjort på bland annat lök, passerade tomater och grädde. Knaperstekt bacon, brödkrutonger eller några bitar Apetina ger Dig extra fyllig tomatsoppa. Smaksätt tomatsoppan med en nypa socker.
Skala och hacka löken. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt tomater, vatten, smulad buljong, grädde och peppar. Låt tomatsoppan koka några minuter. Smaka av med socker och toppa med persilja.
8 portioner
2 gula lökar
Smör
1 600 gr passerade tomater
2 dl vatten
4 tärningar grönsaksbuljong
5 dl matlagningsgrädde
2 krm svartpeppar
2 krm strösocker
Hackad färsk persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar