Saftig och luftig ugnspannkaka när den är som bäst. Enkelt recept på klassisk ugnspannkaka som toppas med vispad grädde och sylt. Den här ugnspannkakan passar lika bra till vardagsmiddagen som till efterrätt eller mellanmål. Underbart gott och lättlagat.
Värm ugnen till 200° varmluft eller 225° vanlig ugn. Blanda mjöl, salt och socker i en skål. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen och resterande mjölk. Smörj en större ugnsform eller två mindre gratängformar noga. Häll i pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen 30-40 minuter. Servera ugnspannkakan med vispad grädde och sylt.
8 portioner
6 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk strösocker
12 dl mjölk
8 ägg
Smör
Till servering:
Vispgrädde
Hallonsylt eller jordgubbssylt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar