Kladdkakemuffins

Kladdkaka vill vi äta i alla former som bara går. Såklart passar kladdkaka perfekt att baka ut till kladdkakemuffins. Sega och chokladstinna små muffins som är försvinnande goda. Toppa gärna dessa kladdkakemuffins med lättvispad grädde.

Värm ugnen till 200°. Smörj en muffinsplåt eller sätt ner 12 bakformar i plåten. Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Rör ner övriga ingredienser (i den ordningen de står i receptet) i kastrullen med smör. Rör till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter, tills ytan precis har stelnat. De ska fortfarande vara kladdiga i mitten. Låt svalna. Toppa kladdkakemuffinsen med lättvispad grädde och gärna färska bär. 

14 stycken

175 gr smör

3½ dl strösocker

1⅙ dl kakao

⅗ msk vaniljsocker

2⅓ krm salt

3½ ägg

2⅓ dl vetemjöl

Till servering:

2⅓ dl vispgrädde

Färska bär




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning