Kladdkaka vill vi äta i alla former som bara går. Såklart passar kladdkaka perfekt att baka ut till kladdkakemuffins. Sega och chokladstinna små muffins som är försvinnande goda. Toppa gärna dessa kladdkakemuffins med lättvispad grädde.
Värm ugnen till 200°. Smörj en muffinsplåt eller sätt ner 12 bakformar i plåten. Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Rör ner övriga ingredienser (i den ordningen de står i receptet) i kastrullen med smör. Rör till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter, tills ytan precis har stelnat. De ska fortfarande vara kladdiga i mitten. Låt svalna. Toppa kladdkakemuffinsen med lättvispad grädde och gärna färska bär.
14 stycken
175 gr smör
3½ dl strösocker
1⅙ dl kakao
⅗ msk vaniljsocker
2⅓ krm salt
3½ ägg
2⅓ dl vetemjöl
Till servering:
2⅓ dl vispgrädde
Färska bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar